به گزارش شهرآرانیوز - متاورس قرار است شبکهای مجازی باشد که در آن کاربران میتوانند با یکدیگر و با دیگر اجزای محیط اطراف خود به تعامل بپردازند. درواقع متاورس مشابه یک اثر نقش آفرینی آنلاین است که جنبههای مختلف شبکههای اجتماعی، بازیهای ویدیویی، تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده و درنهایت بلاک چین را با یکدیگر ادغام میکند. با گسترش متاورس، فضاهای مجازی مختلفی ایجاد خواهند شد که در آنها کاربران به جای آن که یک فرد مشاهده کننده باشند، خود با تمامی اجزای آن در مرز بین دنیای واقعی و مجازی به تعامل میپردازند.
برای همین است که حالا خیلی از شرکتهای بزرگ دنیا مثل «اپل» و «سامسونگ» قرار است ازاین فناوری استفاده کنند. این یعنی سرریز سرمایههای بسیار و جذب شرکتهای بزرگ دنیا به این فضا. اما «کن کوتاراگ» مخترع پلی استیشن در مصاحبه جدید خود با بلومبرگ درباره متاورس و هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده صحبت کرد و به نظر میرسد چندان تحت تأثیر این فناوری قرار نگرفته است.
مدیر سابق سونی که گاهی از او به عنوان «پدر پلی استیشن» نیز یاد میشود، در مصاحبه خود با بلومبرگ اعلام کرد که به عقیده او ارزش زیادی در متاورس وجود ندارد. کوتاراگی در این مصاحبه گفت: حضور در دنیای واقعی بسیار مهم است، اما متاورس به حضور شبه واقعی در دنیای مجازی مربوط میشود و نمیتوانم اهمیت این موضوع را درک کنم. آیا شما ترجیح میدهید تا به جای خود واقعی تان یک آواتار شسته و رفته باشید؟ [این فناوری]اساسا هیچ تفاوتی با سایتهای گفت وگوی ناشناس ندارد.
متاورس اصطلاحی است که از داستانهای علمی-تخیلی گرفته شده و به نسخه آینده اینترنت اشاره دارد که کاربران برای دسترسی به آن باید به فناوریهایی مانند هدست واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده متوسل شوند.
کوتاراگی در ادامه توضیح میدهد که به عقیده او هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده مرتبط با فناوری متاورس نیز چندان مورد پسند نیستند. معمار اصلی پلی استیشن در این باره بیان میکند: «هدستها شما را از دنیای واقعی جدا میکند و نمیتوان با آن موافق باشیم.» او همچنین اضافه کرد: «هدستها به معنای واقعی آزاردهنده هستند.»
او در حالی نظرات خود را بیان کرد که، فیسبوک با ری برند بزرگ خود و تغییر نام به «متا» مسیر خود را به سمت فناوریهای متاورس تغییر داده است. در همین حال، مایکروسافت، شرکت سازنده ایکس باکس و رقیب اصلی سونی در صنعت بازی، این هفته با خرید شرکت اکتیویژن توضیح داد که بر ساخت پلتفرمهای متاورس تمرکز خواهد کرد.
از طرفی دیگر کوتاراگی تنها نام شناخته شده صنعت فناوری محسوب نمیشود که تردیدهای خود را نسبت به متاورس اعلام کرده است. ایلان ماسک ثروتمندترین فرد جهان نیز به نوعی اعلام کرده بود که هیچ علاقهای به متاورس و Web۳ ندارد.